Al dinar familiar de la Diada hi va haver un postre que va causar sensació… el pastís de coco de la família Santamans-Hurtado.
L’Octavia Hurtado ens ha facilitat la recepta per qui vulgui provar de fer-ho a casa.
PASTÍS DE COCO
Ingredients:
– 5 ous
– 1 llauna petitat de llet condensada, 370 gr.
– Llet sencera
– 200 gr. de coco ratllat
– Sucre
– 1 motllo de paper d’alumini rodó (tamany com un plat normal)
Elaboració:
- A la safata del forn, posar dos dits d’aigua i escalfar a 250º només a la part inferior, i col·locar la safata a la zona intermitja del forn.
- En un bol, remenar els rovells d’ou (no batre), posar les clares en un altre bol. Al bol dels rovells afegir la llet condensada i tornar a remenar.
- Omplir la mateixa llauna de llet condensada amb llet natural, i afegi-la al bol dels rovells remenant. Afegir també el coco ratllat i barrejar-ho tot bé.
- Posar una mica de sal a les clares d’ou, batre-les a punt de neu, i afegir-les i remenar-les al preparat de coco i llet.
- Agafar el motllo i posar-hi sucre, posar-ho al foc o vitro perquè el sucre caramelitzi, agafar el motllo amb un guant o pany de cuina per no cremar-nos, i remenar-lo perquè el sucre es vagi caramelitzant i cubreixi la base i els laterals del motllo.
- Posar el contingut del bol al motllo i seguidament ficar-ho al forn, a sobre de la safata del forn amb aigua que ja estarà bullint.
- Deixar coure durant 45 minuts. Treure del forn i deixar refredar. Ficar a la nervera.
- Abans de servir donar-li la volta com una truita.
Esperem que us quedi molt bó!!