Gamificació i la educació.

gamificationeducationAvui en dia la tecnologia està més present que mai a les nostres vides. Utilitzem smartphones, tabletes, ordinadors. Rebem emails, whatsapps, llegim el twitter i ens posem al dia dels nostres amics a les xarxes socials com facebook.
La tecnologia ha arribat per quedar-se, però què podem fer nosaltres com a pares per a ensenyar als nostres fills a fer-ne un bon ús i fer-la servir com a eina educativa?
Volem aprofitar aquest post per a explicar què és la gamificació i com pot ajudar-nos en l’àmbit educatiu.

gamification-in

La gamificació és una tècnica d’aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l’àmbit educatiu, amb l’objectiu d’assolir bons resultats, ja sigui millorant alguna habilitat/competència o millorant l’aprenentatge d’alguns coneixements.

Gràcies al seu caràcter lúdic, aquesta tècnica d’aprenentatge facilita la interiorització dels coneixements d’una forma més divertida. Aconsegueix motivar als alumnes generant un interès per les matèries estudiades i incentivant-los a superar-se.

Un bon exemple podria ser QUIZLET.

quizlet Quizlet és una eina per crear fitxes amb continguts pedagògics, es poden incloure textos i/o imatges. El que resulta interessant és que un cop creades les fitxes s’elaboren, de forma automàtica, activitats i jocs que es poden fer servir per aprendre.
Eina molt adecuada per estudiar idiomes ja que també ofereix l’audio de les paraules utilitzades en les fitxes.
Si no la coneixeu us convidem a provar-la, val la pena. Existeix la versió web i la versió aplicació (app) tant per iOS com per Android.
https://quizlet.com/

Existeixen un bon grapat d’aplicacions d’aquest estil que ens poden ajudar tant a nosaltres com als nostres fills, intentarem citar algunes més en futures entrades al blog.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s