Aprofitem els llibres!

Avui toca presentar un projecte d’aquells que fan una especial il·lusió: la reutilització dels llibres a la nostra escola a partir del curs 2016-2017. El sistema escollit es basa en la socialització dels llibres (passen a ser propietat col·lectiva de l’escola) i el seu aprofitament d’un any per l’altre durant els quatre anys que sol durar el cicle dels llibres. En una primera fase, el sistema s’aplicarà voluntàriament als alumnes de 3r fins a 6è, atès que són els cursos en què és més factible el bon ús i més significativa la quantitat de llibres que es poden aprofitar.

NENS CAPSES LLIBRES

Es tracta d’un projecte d’escola, impulsat per l’AMPA i amb el ple recolzament del professorat i del consell escolar, que ja s’aplica a algunes escoles de la nostra ciutat i que té evidents beneficis essencialment en tres aspectes:

  • BENEFICIS EDUCATIUS: Incentiva la responsabilitat i el respecte pels llibres per part dels infants, que han de cuidar bé els llibres per tal de lliurar-los a final d’any en el mateix bon estat en què els van rebre a l’inici del curs. (El professorat, que ha acollit molt bé la iniciativa, ja s’ha compromès també a no encarregar exercicis que s’hagin de fer sobre els llibres i a incentivar i vetllar per les bones pràctiques dels alumnes.)
  • BENEFICIS MEDIAMBIENTALS: El reciclatge, l’aprofitament i la reducció del consum són sempre factors que afavoreixen l’equilibri ecològic i la consciència mediambiental dels infants; l’estalvi de paper i altres materials, així com d’energia, en la reutilització dels llibres de text és molt notable.
  • BENEFICIS ECONÒMICS: Com es pot veure al quadre econòmic de sota, les famílies que s’hi adhereixin des del primer any arribaran a gaudir d’un estalvi que voltarà el 40% (més de 200 € d’estalvi per infant al final del cicle de quatre anys).

El funcionament és molt senzill. Per adherir-s’hi, cal descarregar aquest formulari, imprimir-lo, emplenar-lo i lliurar-lo a l’AMPA abans del 30 de juny (aquest formulari també es va lliurar en paper a tots els alumnes que cursaran entre 3r i 6è l’any que ve; si ja el teniu, és el mateix).

Malgrat que l’adhesió és voluntària (continua disponible l’opció de comprar tots els llibres nous cada any), l’èxit del projecte depèn en bona part del nombre de famílies que s’hi inscriguin. És per això que us animem a apuntar-vos a aquesta iniciativa, per tots els beneficis esmentats, entre els quals l’econòmic, que detallem a continuació amb el següent quadre d’estalvi.

Presentació

*Les quotes del projecte de socialització poden variar segons les conclusions d’aquest primer any.

**Els preus dels llibres en cas que s’opti per comprar-los nous poden variar segons les condicions de les editorials.

Com podeu veure, el cost del primer any a 3r és de 125 € (que ja suposa un estalvi de gairebé 30 € respecte de la compra), i està previst que baixi a 70 € a partir del segon any (augmentant l’estalvi previst fins a 239 € al final del període per als alumnes que s’hi adhereixin des de 3r). Com que és de nova aplicació, les famílies d’alumnes de 4t, 5è o 6è no notaran tant l’estalvi al final del període, per això s’ha volgut compensar reduint lleugerament la seva primera quota (a 120, 115 i 110 € respectivament).

Per a informació més detallada sobre aquest quadre i sobre com funcionarà la reutilització, podeu consultar el document guia del projecte. No dubteu a escriure’ns a ampa_pompeu@hotmail.com o a dirigir-vos a l’AMPA (horari de juny: de 9h a 11h) si teniu cap dubte sobre qualsevol aspecte del projecte de reutilització, tot i que pot ser que el resolgueu en aquest enllaç a les preguntes més freqüents.

[Sobre la donació voluntària de llibres per engegar el projecte: Enguany, i de forma voluntària i altruista, també demanem que els alumnes que estan cursant entre 3r i 6è facin donació dels llibres usats que estiguin en bon estat, especialment els de Música de 4t i 6è (més detalls en aquesta nota informativa que es va lliurar a 6è), ja que això facilitarà en gran mesura la viabilitat econòmica del projecte en els seus inicis. A partir de l’any que ve, el model ja no dependrà de donacions voluntàries, ja que, com dèiem, els llibres de tots els alumnes que s’adhereixin a la reutilització seran propietat col·lectiva de la comunitat escolar del CEIP Pompeu Fabra.]

Per acabar, només ens queda insistir que aquest és un projecte d’escola, d’aquells que, més enllà de tots els beneficis esmentats, contribueixen a reforçar el teixit de relacions entre infants, mestres i famílies, i per això us animem molt a adherir-vos-hi. Com més serem, millor funcionarà el projecte i, de retruc, l’escola dels nostres fills i filles!

Anuncis

One thought on “Aprofitem els llibres!”

  1. Retroenllaç: Llibres a la venda! |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s