Informació LOMCE

Us recordem que avui a les 16:45 a l’escola hi ha una sessió informativa sobre la LOMCE.

Hi haurà servei de cangur.

Després de la sessió es recolliran signatures recolçant aquest manifest, per els que no puguin assistir i vulguin signar es podrà fer passant per la oficina del AMPA.

D’altra banda, us passem un enllaç de la FAPAC on apareix més informació sobre la LOMCE i un video que us recomanem:

http://www.fapac.cat/node/8045

I també us deixem el manifest en rebuig a la LOMCE:

MANIFEST EN REBUIG A LA LOMCE

Aquesta llei suposa una modificació d’aspectes cabdals de l’actual legislació d’educació que en absolut obeeix a necessitats del nostre sistema educatiu.

En volem destacar:

Obre la porta a la privatització de l’educació pública. Els agents privats són definits com a titulars de potestats públiques, se’ls atorga funcions de regulació i se’ls equipara a unes administracions públiques rebaixades. A partir d’allò que estableix la LOMCE les administracions públiques (ministeri i CCAA) només seran uns agents més que participen en la prestació del servei i, per tant, no caldrà que garanteixin el dret a l’escolarització.

Ataca el model d’immersió escolar vigent a Catalunya, un model d’èxit des de fa 30 anys, i menysté el català qualificant-lo d’assignatura “específica”. Equipara el català a la segona llengua estrangera o la religió catòlica, perquè el castellà i la primera llengua estrangera són qualificades de “troncals” Centralitza el sistema educatiu. Si fins ara l’estat només fixava, com a màxim, un 55% del currículum a Catalunya, a partir d’ara l’horari mínim de les assignatures troncals fixat per l’estat serà de, “com a mínim”, un 50%,la qual cosa deixa el màxim obert sense submissió a percentatges. A més a més, nega a la Generalitat la potestat per avaluar el seu propi sistema educatiu establint proves centralitzades. Aquesta voluntat re-centralitzadora suposa una regressió important en l’autonomia dels centres. Els models educatius que són més eficients són aquells que són més descentralitzats.

Obre la porta a una selecció prematura entre els alumnes des dels 13 anys. A partir de 2n d’ESO, s’obren tres vies selectives que suprimeixen la formació comuna a l’etapa obligatòria. Així, es podran descartar els alumnes que tenen dificultats abans d’iniciar 3r d’ESO. Aquesta selecció prematura posa en qüestió la igualtat real d’oportunitats.

Recupera l’obligació de què les famílies hagin de triar entre l’assignatura de religió catòlica i una altra assignatura que s’anomenarà “Valores Sociales y Cívicos”. Això suposa una greu vulneració del què el Tribunal Suprem ha establert reconeixent el dret dels alumnes a no haver de fer una alternativa concreta a l’assignatura de religió. Les famílies han de poder triar els valors religiosos que vulguin per als seus fills, però aquesta opció no ha
de ser sufragada amb fons públics.

Dóna tractes de favor a les escoles concertades deixant que el mercat dirigeixi la planificació de l’oferta educativa. A partir d’ara, l’administració educativa corresponent deixa de poder decidir la concessió de concerts en funció de les necessitats d’escolarització i, en canvi, passa a sotmetre aquest criteri a la voluntat de les patronals de l’escola concertada de demanar-los.

Atempta el dret de participació democràtica de famílies, alumnes i professorat en el govern del centre.
Converteix el consell escolar en un òrgan consultiu sense cap capacitat decisòria. Si volem mantenir i impulsar la
participació de les famílies cal que el consell escolar continuï amb les competències que tenia fins ara.
No podem acceptar que es pretengui imposar a la societat una nova llei orgànica d’educació sense cap voluntat de consens polític i social.

Cal dir prou a que l’educació sigui una moneda d’intercanvi polític entre partits que únicament defensen interessos particulars i no una voluntat real d’aconseguir una educació pública, de qualitat i gratuïta per als nostres fills i filles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s