Proposta d’activitat

Us fem arribar aquesta activitat que organitza Campus Universitari de la Mediterrània i que ens han enviat al AMPA, per si es del vostre interès:

Per a Joan Gómez Urgellés, professor de l’UPC, sovint hi ha una inconnexió total entre les matemàtiques apreses i ensenyades i la societat, com si fossin dues coses diferents quan en realitat hauria de ser a l’inrevés, ja que vivim en un món dominat completament pels números i formes geomètriques.
L’ensenyament durant anys ha ofegat sistemàticament la intuïció en favor de l’abstracció i el rigor. D’aquí neix el divorci actual entre matemàtiques i societat. Ara intentem redreçar el concepte d’ensenyar matemàtiques, que s’ajusti als nous reptes de futur apostant per l’entorn i el context. Les matemàtiques han d’estar contextualitzades, tant en la vida quotidiana com en l’àmbit professional. Buscar un grau de motivació i donar a entendre als joves que les matemàtiques són sempre presents al nostre entorn.
En aquest context, i amb un llenguatge amè i accessible, Joan Gómez i Urgellès ens proposa un viatge per l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques a partir dels problemes de la vida quotidiana. Ho farà a través del curs “Matemàtiques i vida quotidiana”, en el marc del Campus Universitari de la Mediterrània”, el qual se celebrarà del 19 al 22 de gener de 2015 a l’UPC de Vilanova i la Geltrú.
Per a Joan Gómez, el món està impregnat de matemàtica, perquè comptar i comparar estan íntimament relacionats amb la quotidianitat: pensar, parlar i construir. Una curs, en definitiva, molt útil per a tots els interessats en comprendre el món de la vida quotidiana, i especialment per a aquells mestres que volen imprimir les seves classes d’una vessant pràctica i, a la vegada, mostrar que la matemàtica forma part de l’ineludible del noble ofici d’ensenyar.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el següent enllaç: http://www.campusmed.net/cat/curs.php?id=1354

Esperem que sigui del vostre interès,

Secretaria del Campus Universitari de la Mediterrània
C/ de la Unió , 81-87
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel.: +34 93 814 04 40
correu-e: cum@imet.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s