BEQUES MENJADOR

Davant la indignació pel retard en el pagament de les beques de menjador per part de l’Administració, algunes AMPES de la Comarca, entre elles el Pompeu Fabra, hem decidit exposar aquest greu problema al Consell Comarcal, aquest és l’escrit que hem fet:

El nostre país, en els últims anys, ha experimentat un gran creixement en molts aspectes: l’atur, les desigualtats socials, el percentatge de famílies que viuen per sota del llindar de la pobresa, el desmantellament progressiu de l’ensenyament i la sanitat pública, totes aquestes qüestions i moltes altres que podríem enumerar han anat augmentant en progressió geomètrica per aconseguir el pas de l’estat del benestar  a l’estat de la precarietat on pràcticament tots els ajuts socials destinats a la gent més necessitada han desaparegut. Només han quedat alguns com per exemple les beques de menjador escolar.

LES BEQUES DE MENJADOR ESCOLAR?

El govern de la Generalitat elabora anualment els pressupostos que s’han d’aprovar al Parlament. En aquests pressupostos està consignada la quantitat econòmica que es destinarà als ajuts de menjador escolar. Per tant, hauríem de suposar que els diners ja estan disponibles o ho estaran en el moment en que s’han de transferir als consells comarcals que són els encarregats de fer-los arribar als seus destinataris finals.

La pregunta que ens fem les AMPAs de la comarca del Garraf és la següent: com pot ser que una dotació econòmica pressupostada pel Govern, aprovada pel Parlament i assignada a les famílies mitjançant convocatòria dels Consells Comarcals, arribi amb un retard tan gran? Hi ha alguna escola de la comarca que no percep l’import de les beques menjador des del mes de març de 2013, altres que l’últim mes que els ha estat ingressat és setembre de 2013, tot això fa que el deute que pateixen les escoles públiques del Garraf, en aquests moments, superi els 150.000 euros.

Els infants d’aquesta comarca tenen l’estrany costum de menjar cada dia i, en cada cop més casos, l’únic menjar garantit que tenen diàriament és el que fan a l’escola. Fins ara, aquests nens i nenes no s’han quedat sense menjar,  perquè les AMPAs, les empreses dedicades a gestionar els menjadors escolars o, en alguns casos, les famílies becades que paguen el 100 % de l’import del menjador en espera de percebre la beca que els ha estat concedida per qui satisfà els seus deutes amb més de mig any de retard, han agafat la responsabilitat que li tocava a l’administració i s’han fet càrrec d’aquest import, però en aquest moment, la situació, en la majoria dels casos, és crítica i cada cop és més propera la possibilitat de tancar alguns menjadors escolars del Garraf per l’impossibilitat de fer front a un deute que no correspon pagar ni a les AMPAs, ni a les empreses, ni a les famílies.

No serveix de res sortir a tots els mitjans de comunicació dient que s’incrementa el número i l’import de les beques (s’incrementen respecte a què i a quan?), si la realitat amb la seva habitual tossuderia ens diu que aquests imports tan publicitats arriben al seu destí amb més de mig anys de retard.

Diàriament, els que gestionen els destins d’aquest país ens diuen que ens espera un futur meravellós, on la crisi que patim serà només un record llunyà en el temps i nosaltres  esperem amb gran il.lusió que arribi aquest gran moment, però mentre no arriba seria desitjable que, d’entre l’exercit de ministres, consellers, regidors i la multitud d’assessors amb i sense qualificació de que disposem per la construcció d’aquest futur esplendorós, destinessin un petit contingent a gestionar el dia a dia, no fos cas que no arribéssim a temps de trepitjar el paradís que ens han promès.

Us deixem l’enllaç del canal blau sobre la noticia:

Noticia beques menjador

Tant si els teus fills són o no becats, aquesta situació afecta a tota la COMUNITAT EDUCATIVA, si voleu recolzar aquesta iniciativa la reunió tindrà lloc el proper

DIJOUS 10 D’ABRIL de 2014 a les 18:00 h a la Masia d’en Cabanyes.

Anuncis

One thought on “BEQUES MENJADOR”

  1. Ja van sis anys de crisi econòmica i de debats polítics de tota mena, però encara és hora que els polítics catalans es dignin a proposar una reducció de l’administració pública. Amb aquesta estructura és impossible que el país es pugui gestionar adequadament.
    No som una família becada, però recolzem totalment el vostre escrit i la vostra iniciativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s