Els mestres del Pompeu Fabra es neguen a fer sortides o colònies aquest curs

US INFORMEM QUE SENSE PREVI AVIS AL CONSELL ESCOLAR, ON ESTAN ELS PARES REPRESENTATS, EL CLAUSTRE DE PROFESSORS DE L’ESCOLA POMPEU FABRA VA DECIDIR UN COP ACABAT EL CURS PASSAT, QUE AQUEST ANY NO REALITZARAN SORTIDES NI COLÒNIES AMB ELS NOSTRES FILLS. AIXÒ HO FAN SERVIR COM A MESURA DE PRESSIÓ CONTRA EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ PER QUE ELS HI HAN TRET LA JORNADA INTENSIVA DEL JUNY.

EL MES D’AGOST JA ES VA PUBLICAR EN ALGUNS DIARIS DE LA COMARCA, PERÒ LA DIRECCIÓ DEL CENTRE HO VA CONFIRMAR EL DIVENDRES 10 DE SETEMBRE ALS MEMBRES DE L’AMPA EN SER PREGUNTAT SOBRE AQUEST TEMA.

LA DIRECCIÓ DEL CENTRE ENS HA ARGUMENTAT QUE ACOMPANYAR ALS NENS EN LES SORTIDES I COLÒNIES ÉS UNA COSA VOLUNTÀRIA DE CADA TUTOR/A I QUE NO SE’LS HI POT OBLIGAR.  AIXÒ ENS PORTA A PENSAR QUE SI FINS ARA ES FEIA, ESTÀ CLAR QUE EL POSICIONAMENT QUE ES FA ARA ÉS MERAMENT PER UN TEMA DE REIVINDICACIÓ DE LES SEVES CONDICIONS LABORALS.

COM A CONSEQÜÈNCIA:

 • ELS MÉS PETITS NO ANIRAN AL TEATRE, A UN GRANJA, AL ZOO O A L’AQUARI …
 • ELS QUE ACABEN CICLE NO FARAN COLÒNIES (P5-2N-4RT)
 • ELS DE 6È QUE DEIXEN L’ESCOLA NO FARAN VIATGE DE FI DE CURS.
 • NO ES REALITZARÀ CAP ALTRE SORTIDA O ACTIVITAT QUE REPRESENTI UN COST ECONÒMIC.

DES DE L’AMPA MANIFESTEM:

EL NOSTRE DESCONCERT AL HAVER-NOS ASSABENTAT DE LA DECISIÓ PRESSA PEL CLAUSTRE DE MESTRES A TRAVÈS DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

LA NOSTRA INDIGNACIÓ PER QUÈ LA NOTICIA S’HA EXPLICAT ABANS ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ QUE AL CONSELL ESCOLAR I ALS PARES.

EL NOSTRE DESACORD AMB L’ACTITUD DEL PROFESSORAT QUE AFECTA DE MANERA TOTALMENT NEGATIVA I INJUSTA EN L’EDUCACIÓ DELS NOSTRES FILLS.

ENS PREGUNTEM:

-QUI EXPLICARÀ AQUESTA DECISIÓ ALS NOSTRES FILLS?

-QUE CONTESTAREM ELS PARES QUAN ELLS ENS PREGUNTIN QUE HAN FET MALAMENT PER NO PODER ANAR DE COLÒNIES, D’EXCURSIÓ…?

-PODRAN SUPORTAR LES CASES DE COLÒNIES, GRANGES, O COMPANYIES DE TEATRE AQUESTES PÉRDUES ECONÒMIQUES O HAURAN DE DESAPARÈIXER COM A CONSEQÜÈNCIA D’AQUESTA ACTITUD?

-LA JORNADA INTENSIVA ERA REIVINDICADA EN ARAS DEL BENESTAR DELS NENS PER EVITAR-LOS  LA CALOR EXTREMA QUE ELS HI FEIA BAIXAR EL RENDIMENT.

NEGAR-LOS LES COLÒNIES I LES SORTIDES ALS NENS TAMBÉ ÉS EN PRO DEL SEU BENESTAR?

DEMANEM UNA REFLEXIÓ DEL PROFESSORAT SOBRE AQUEST TEMA JA QUE ELS ALUMNES SÓN LES VÍCTIMES D’AQUEST POSICIONAMENT TOTALMENT CONTRARI A TREBALLAR PER OFERIR LA BONA QUALITAT EDUCATIVA QUE TOTS, TAMBÉ ELS PARES I MARES, VOLEM.

La Junta de l’AMPA

En cas que la decisió sigui ratificada al consell escolar podeu fer-nos arribar les reaccions dels vostres fills mitjançant el bloc, mail o bústia de l’escola. Les recollirem i les farem arribar al claustre.

RECORDEU QUE LES BONES FORMES I EL RESPECTE MAI S’HAN DE PERDRE!

AQUI PODEU CONSULTAR ALGUNES NOTICIES PUBLICADES SOBRE EL TEMA

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/287594-els-centres-protesten-contra-educacio-suprimint-les-colonies-i-les-sortides.html

http://www.fapac.cat/node/5792

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/20100917/boicot-las-colonias-las-salidas-extiende-mas-100-colegios/482636.shtml

Anuncis

6 pensaments sobre “Els mestres del Pompeu Fabra es neguen a fer sortides o colònies aquest curs”

 1. Ja heu pensat que el que fem els mestres és defensar l’educació de qualitat dels nostres fills? i que totes les mancances que se’ns han negat fins ara (que hem demanat per activa i per passiva) dirigides a millorar, actuar, recolzar tots aquests alumnes no han arribat a port.
  De veritat us va bé que fem sortides i en canvi no defensem els DRETS dels nostres alumnes?
  Al final els mestres sempre som els burros de la festa.
  ja posats, què li he de dir a uns pares quen resulta que el seu fill/a necessita d’un reforç d’educació especial però a causa de les retallades no el podran observar fins el curs vinent? o bé que hem començat el curs i la seva mestra encara no ha estat assignada a l’escola, o bé que s’hauran d’espabilar a combinar-se les vacances de febrer entre la seva filla de l’institut i el petit de primària (que son en dates diferents). Digueu-me, que li dic a aquests pares?

  PD. Ja que opineu al vostre blog, espero que també deixeu opinar.

 2. Com a administradora del bloc, donar-te la benviguda al bloc de l’Ampa on són ben rebudes totes les opinions, i on l’únic límit és el del respecte envers els altres i per tant on no s’admenten comentaris ofensius, discriminatòris o que incitin a la violència. Evidentment, aquest no és el teu cas.

 3. I ara a títol totalment personal, i ho remarco, totalment personal, com a mare d’una nena del Pompeu et donaré la meva visió sincera sobre el tema i sobre el teu comentari. Seré bastant crítica perquè potser tinc una idea molt parcial, i per això crec que és molt interessant el debat que has encetat.

  En primer lloc, considero que els mestres sou una peça fonamental de l’educació dels meus fills, és més un pilar. Crec que teniu motius més que suficients per reivindicar-vos i més després de l’entrada en vigor d’algunes de les mesures de la Conselleria del Maragall, però resulta que l’any passat quan es convocaven les vagues no en fèieu. Jo recordo dos vagues al curs passat, a la primera em vaig demanar festa a la feina per no portar la nena al cole perquè recolzava la vostra causa, al dia següent vaig saber que la majoria d’escoles havien fet classes amb normalitat i al Pompeu hi havien anat bastants profes. Com et penses que em vaig sentir llavors? El segon dia de vaga, recordo que al Pompeu no es va fer, o sigui tots els profes van anar a treballar (suposo que amb l’excepció d’un o dos), evidentment vaig portar a la meva filla a l’escola… I ara, a l’agost passat el curs m’assabento pel Diari de Vilanova que el Pompeu no farà sortides ni colònies el nou curs com a mesura de protesta…

  Reitero, teniu molt a reivindicar i amb raó, però si ni tant sols féu vaga quan us convoca el sindicats de mestres, creieu que els pares ara podem entendre que preneu la mesura de no fer sortides i colònies per protestar contra el Departament d’Educació. Em costa molt de pair que un mestre de 6è no vulgui acompanyar als seus alumnes de final de curs, el final d’una etapa importantíssima en la vida d’aquesta canalla, de la que vosaltres en formeu part, d’alumnes amb els que heu compartit tants moments. Qui no s’enrecorda del seu viatge de final de curs a l’escola? De veritat esteu disposats a deixar-los sense viure aquesta vivència única que recordarien tota la vida, quan en canvi quan havíeu de protestar fent vaga no en vau fer? Potser m’ho expliques i em fas canviar d’opinió però realment, com a mare, em consta molt d’entendre.

  Segon, al teu comentari argumentes aquesta mesura que preneu en base a diferents crítiques al sistema educatiu, quan en canvi l’únic argument que he vist oficialment de la posició del mestres és en contra de la jornada intensiva del juny amb la que compensàveu les hores extres de les colònies. Sembla com si us molestés que els pares critiquem la mesura perquè es en base a la jornada intensiva, però és que no és així? no és en base a tot el que argumentes al teu comentari que preneu aquesta decisió. Si fer sortides i colònies és voluntari, perquè es vota per majoria al claustre i no individualment i que vulgui que hi vagi i que no vulgui que no hi vagi. Si no ho voleu fer d’acord, però no digueu que és per la lluita per una educació de qualitat, perquè aquesta mesura que feu ara va plenament en contra del benestar i l’educació dels nens que dieu voleu defensar.

  En resposta a la teva pregunta: De veritat us va bé que fem sortides i en canvi no defensem els DRETS dels nostres alumnes? la resposta és: “NO, defensem els drets del alumnes, del quals les sortides i les colònies en formen part”. Crec que la mesura de no fer ni sortides ni colònies és injusta i perjudica directament als nostres fills així com als negocis que d’això en depenen, i penso que ningú no ha valorat els riscos de prendre-la.

  Per últim, després de molt dies de meditar sobre el tema, m’adono que hi ha una falta de diàleg total entre professorat i pares i mares, crec que ni els professors teniu ni idea del que pensem els pares i que ni nosaltres sabem realment quins són els vostres problemes. És una llàstima però és així, i crec que l’única cosa de que pot servir aquest debat és perquè en parlem i potser que trobem punts d’unió que ens farien més forts davant de les mesures que s’estan prenent en l’àmbit educatiu. Potser entre uns i altres i no ens hem sabut explicar.

  Com a mare el que demano és que reflexioneu sobre el tema i que valoreu la possibilitat de trobar altres mesures per reivindicar-vos que no afectin directament a tercers com són els nens o els negocis, i amb les quals tindríeu el recolzament de les famílies. En aquest punt recordo que hi han moltes escoles que han descartat l’opció de no fer sortides perquè no hi estaven d’acord i perquè posen per damunt de tot el benestar de l’alumne.

  Estaria bé que tot plegat servís perquè pares i mares i professorat lluitéssim conjuntament per una educació pública de qualitat. Potser fins ara no ens havien trobat…

 4. Hola Toni,
  jo no se’ls ha de dir als pares que es troben en les situacions que descrius. Estic convençuda que els mestres NO sou pas els burros de la festa, de la mateixa manera que estic convençuda que els nens SÍ que són definitivament les victimes de la situació.
  Fins ara el culpable principal d’aquesta situació eren els politics amb la seva actitud altiva de no escoltar a ningu, ni a mestres, ni a pares. Però amb la vostra actitud us esteu convertint en conmplices directes i sota el meu punt de vista sou responsables també del empitjorament de l’educació que reben els nostres fills/es. Si aquesta es la vostra manera de DEFENSAR els drets dels nens, que fareu quan vulgueu defensar els vostres PROPIS drets com a treballadors??? Millor no pensar-ho….
  La veritat m’havia plantejat canviar als meus fills d’escola per que no volia que els eduquessin unes persones que son tant irresponsables que no s’inmuten amb les consequencies de la seva decissio: PERDUA DE LLOCS DE TREBALL!! Pero he reflexionat i he pensat que tot educa en aquesta vida, inclús les actituds negatives i poc constructives com la vostra.
  En fi, com diu l’Eva es una llastima que no ens entenguem, pero clar que hem de fer, si preferiu parlar amb els medis abans que amb els pares?
  Jo també us demano que si us plau reconsidereu la vostra posició.
  Moltes gràcies

 5. M’agradaria aclarir un parell de punts:
  1 Soc mestre, però no treballo a l’escola Pompeu Fabra.
  2 He fet totes les vagues convocades.
  3 Molts professors/es segurament no han fet (no estan pas obligats) a més molts son interins amb substitucions precàries, i fer vaga els hi fa un forat a la butxaca considerable.
  4 A les escoles on he estat sempre avisem als pares dies abans dels mestres que faran vaga.
  5 El tema de la jornada intensiva o el nou calendari escolar han sigut les gotes que han vessat el got, de motius hi ha un munt. El que passa és que la premsa només fa el crit fàcil per crear conflicte. Cada cop ens retallen més les dotacions humanes (=atenció i qualitat dels vostres fills),i de sobte es gasten una millonada en el projecte 1×1, que si, molt maco, però no és el problema més urgent. (ni cal dir que les infraestructures informàtiques de les escoles han de millorar molt, pq amb les con.nexions a internet que tenim….).

 6. Hola Toni,
  com a mare entenc tot els teus punts i els pares som els primers que no ens agrada la política que té la Conselleria. Que et penses, que ens agrada que els nens es quedin sense aula d’acollida, sense desdoblament d’angles, sense saber quin sera el seu mestre fins el mes de setembre, que se’ls caigui l’escola a sobre a troços, que es quedin sense llum de tant en tant….que ens diguin quan hem de fer les vacances amb els nostres fills?
  Pero penso que amb aquesta actitud vostra els unics perjudicats son els nens. De veritat penseu que fareu seure al conseller a parlar amb vosaltres quan mai ho ha fet i ara esta a punt de deixar la seva cadira???
  Aiiiiiiiii, veig que els politics no són els únics que viuen en un mon paral.lel al de la resta dels mortals.
  Espero que tinguis sort en la teva escola i en el futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s